Gode tips og råd om netthandel

Hvorfor handle på nett?

Mange mennesker elsker å handle på nettet. Og noen lurer kanskje på hvorfor og da kan det her tilbys ti gode grunner.

Beleilighet.

Beleiligheten er den største fordelen. Hvor kan du ellers shoppe i pyjamasen din midt på natta? Det er ingen kø og ingen butikkassistenter, i stedet kan du styre skuta selv og få handelen unnagjort på minutter. Nettbutikker gir oss friheten til å shoppe 24/7 og tilbyr også en shoppingopplevelse med null forurensende og begrensende elementer.

Bedre priser.

Billigere tilbud og bedre økonomiske muligheter er tilgjengelig på nettet. Dette skyldes at mellommannen droppes, på nettet kommer produktet i stedet direkte fra selgeren eller produsenten. Mange nettbutikker tilbyr tilbudskuponger og rabatter i tillegg.

Mer variasjon.

Alternativene på nettet er uendelige. En kan få flere merkevarer og produkter fra forskjellige selgere og samtidig få alt på en og samme plass. Det er dessuten et bredere utvalg farger og størrelser tilgjengelig til din fornøyelse.

Du kan sende gaver lettere.

Å sende gaver til familie og venner er enkelt uansett hvor de er. Nå er ikke distanse en unnskyldning lengre for ikke å sende en gave til anledninger som fødselsdager, bryllup, jubileer, Valentine’s Day, morsdag, farsdag og så videre.

Færre utgifter.

Ofte når vi går for konvensjonell shopping ender vi opp med å bruke en hel del mer penger enn planlagt. Det er andre ekstrautgifter som kommer i form av for eksempel å spise ute, transport og la oss ikke glemme impulskjøp. Alt dette unngår du med å handle på nettet.

Pris sammenlikning.

Å sammenligne produkter og deres priser er så mye lettere på nettet. I tillegg har vi på nettet muligheten til å dele informasjon og anmeldelser med andre shoppere som har førstehåndsopplevelse med produktet eller selgeren.

Ingen store folkemengder.

Hvis du er som meg så avskyr du store folkemengder når du handler. Særlig under salg og spesielle arrangementer kan de være litt av en hodepine. I tillegg blir det fort kaotisk i slike situasjoner og det kan få deg til å bli stresset. Det er i det hele tatt mange frustrerende elementer man unngår med å handle på nettet.

Mindre kompulsiv shopping.

Ofte når man er ute og shopper ender man opp med å kompulsivt handle inn ting man egentlig ikke behøver. Og dette skyldes gjerne at selgere maser eller bruker sine velutviklede overbevisningsevner til å få oss til å handle noe. Tidvis går man rett og slett på akkord med egne planer i mangel på alternativer.

Diskret handel er lettere.

Noen innkjøp er det rett og slett mer praktisk å gjøre privat. Nettbutikker er rett og slett en bedre løsning om man skal kjøpe sexleker, sexy undertøy og andre litt flaue produkter og ikke vil bekymre seg for at andre mennesker følger med og dømmer deg.

Når er det smartest å kjøpe salgsvarer?

Butikker har salg hele året, men du kan finne ut når det er smartest å kjøpe salgsvarer. Stoler du på at ordet salg faktisk betyr redusert pris?

Om det er salg, sjekk alltid om du kan finne ut av hva opprinnelig prisen var og sjekk hvilke priser konkurrentene har.

Følg med på salg. En kan gjerne finne et mønster i når enkelte nettbutikker har salg. Kanskje har de fast helgesalg eller fast salg en fast periode hver måned? Noen ganger kommer også enkeltprodukter på salg med jevne mellomrom. Følg med og lær deg mønsteret!

Nettbutikkene har ofte ekstra gode salg i ferier og i høytider – de gjør dette for å holde omsetningen oppe på tider hvor få egentlig er interessert i netthandel. Dette er kanskje tidspunktene du bør slå til på!